Beoordeeld met een 9.6
Menu

App

Bellen

Bij Fysiotherapie Philipsen en Meijer begrijpen we dat bewegingsbeperkingen, pijn en stijfheid in de gewrichten (en spieren) een grote impact kunnen hebben op het dagelijks functioneren. Daarom bieden we gespecialiseerde manuele therapie aan om jou te helpen op weg naar herstel en pijnverlichting. De manueel therapeut heeft een uitgebreide expertise opgebouwd in de manueel therapeutische benadering van klachten. In onze ogen is een behandeling middels manueel therapie met name effectief wanneer dit gecombineerd wordt met andere behandelvormen binnen de fysiotherapie. 

Kun je een gewricht slecht bewegen of ervaar je pijn?

Deze therapie kunnen wij toepassen wanneer je een gewricht slecht kunt bewegen of daar pijn bij hebt. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker. Voorbeelden van klachten die wij kunnen behandelen:

  • hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • nek- en schouderklachten, al dan niet met uitstraling naar de armen;
  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;
  • hoge rugklachten in combinatie met rib- en borstpijn;
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek;
  • kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten;
  • heupklachten

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Het verschil tussen een fysiotherapeut en manueeltherapeut heeft te maken met de wijze waarop een manueeltherapeut onderzoekt en behandelt. Hij maakt hierbij gebruik van andere technieken. Een manueeltherapeut kan bijvoorbeeld in de behandeling kiezen om gebruik te maken van manipulatie (“kraken” in de volksmond) terwijl een fysiotherapeut dit niet doet.

Hoe lang je onder behandeling bent en hoeveel behandelingen er nodig zijn is afhankelijk van veel factoren. We bespreken tijdens elke behandeling de voortgang en hoeveel tijd er tussen de volgende behandeling zit. De behandeling van de fysiotherapeut kan verschillende doelen hebben. Bijvoorbeeld het verbeteren van het bewegend functioneren, het in stand houden ervan en het voorkomen van nieuwe klachten. Soms zal hij ook patiënten begeleiden om met een beperking te leren leven en hem helpen om bijvoorbeeld weer aan het werk gaan.

0495-551819
info@fysiophilipsenmeijer.nl
06-24154520
Routebeschrijving Fysio Weert is goed bereikbaar via de A2 vanuit Noord-Brabant; Maarheeze, Soerendonk, Leende, Heeze, Sterksel & Valkenswaard. Via de N266 vanuit de regio Someren, Meijel, Asten, Liessel & Lierop. Uiteraard ook via de aangrenzende plaatsen in de buurt van Weert; Budel, Ospel, Nederweert & Stramproy. Fysio Ell: bereikbaar via A2 vanaf Midden-Limburg vanuit omgeving Stevensweert, Echt, Maasbracht, Heel, Panheel Thorn & Wessem. Via de N280; Rijksweg-Noord nabij Roermond, Herten, Beegden, Horn, Haelen, Baexem & Heythuysen. Uiteraard ook via Kelpen, Leveroy, Swartbroek, Tungelroy, Haler, Hunsel, Ittervoort & Neeritter. Route plannen kan hier