Beoordeeld met een 9.6
Menu

App

Bellen

Sportrevalidatie bij Fysio Philipsen & Meijer

Sportrevalidatie is  niet alleen geschikt voor sporters maar ook mensen die hier baat aan hebben. Ieder revalidatietraject wordt individueel benaderd. Hiervoor zetten we vaak meerdere therapeuten/specialisaties in of worden mensen door meerdere therapeuten tegelijkertijd gezien. Ook binden we ons niet aan een behandeltijd van 30 minuten, maar gebruiken we de tijd die we nodig achten om een efficiënte en doeltreffende behandeling op maat te geven.

Wanneer kiezen voor fysiotherapie voor revalidatie?

Fysio Philipsen & Meijer kan jou van dienst zijn na  bijvoorbeeld kijkoperaties in de knie, operaties aan de schouder of indien je een nieuwe knie of heup krijgt.  Revalidatie met fysiotherapie is echter ook geschikt voor herstel na een trauma als gevolg van een ongeval thuis, op het werk en door sport (botbreuken, enkel- of knieletsel, schouder- of elleboogklachten).
Ook kan het voorkomen dat er geen operatie heeft plaatsgevonden, maar dat een huisarts of specialist jou direct doorverwijst voor fysiotherapie. Daarnaast kun je ook via directe toegankelijkheid fysiotherapie bij ons terecht. Een verwijzing van een arts of medisch specialist is dus niet meer noodzakelijk. 

Behandelproces revalidatie met fysiotherapie

Het doel van fysiotherapie en revalidatie is het verbeteren van de mobiliteit, coördinatie, spierkracht, stabiliteit en jouw uithoudingsvermogen. Het grootste gedeelte van de behandeling zal bestaan uit functionele oefentherapie. Hierbij wordt de lokale en algehele belastbaarheid verhoogd en worden de functies die je nodig hebt in het dagelijks leven, tijdens je werk en tijdens het sporten weer hersteld. De behandeling vindt plaats aan de hand van een individueel afgesteld behandelplan. Middels een behandelschema en digitale rapportage wordt  de behandeling inzichtelijk gemaakt. Zo kan beoordeeld worden of de met jou vooraf ingestelde behandeldoelen zijn gerealiseerd tijdens sportrevalidatie of revalidatie met fysiotherapie.

Intake voor actieve revalidatie

Tijdens een uitgebreide intake kunnen we een zo volledig mogelijk beeld vormen van je klachten ten aanzien van een eventueel uitgevoerde operatie of uit te voeren operatie voor ‘pre-operatieve training’, om zo fit mogelijk de operatie in te gaan. Op basis hiervan worden behandeldoelen en een behandelplan opgesteld voor revalidatie fysiotherapie. Indien gewenst, worden diverse metingen verricht. Met behulp van testmateriaal en de meest moderne apparatuur  kunnen kracht, coördinatie en de stabiliteit in beeld worden gebracht. Ook maken we veelvuldig gebruik van video-analyse om beweeg- en looppatronen te analyseren en te evalueren. Aan de hand hiervan wordt de belastbaarheid bepaald. Tevens wordt met behulp van een aantal vragenlijsten getracht inzicht te krijgen in jouw klachtbeleving. Deze metingen en vragenlijsten worden gedurende het behandelproces een aantal keren herhaald om zo de voortgang te monitoren.

Contact opnemen

Meer informatie over fysiotherapie revalidatie of onze praktijk in Weert of Ell kun je opvragen door contact met ons op te nemen. Je kunt telefonische contact met ons opnemen door te bellen met 0495-551819 of je kunt het contactformulier invullen voor het maken van een afspraak 

Vestiging Weert Weert Veel van onze klanten komen uit :
Ospel, Lierop, Soerendonk, Valkenswaard, Nederweert, Liessel, Meijel, Heeze, Someren, Leende, Maarheeze, Stramproy, Sterksel, Asten, Weert, Budel en nog meer plaatsen in de buurt van Weert binnen Brabant en Limburg.
Plan route
Vestiging Ell Ell Veel van onze klanten komen uit :
Roermond, Heel, Ittervoort, Stevensweert, Haelen, Neeritter, Swartbroek, Tungelroy, Kelpen, Panheel, Baexem, Hunsel, Horn, Herten, Haler, Echt, Leveroy, Maasbracht, Wessem, Heythuysen, Beegden, Thorn en nog meer plaatsen in de buurt van Ell binnen Brabant en Limburg.
Plan route
0495-551819
info@fysiophilipsenmeijer.nl
06-24154520
Routebeschrijving Fysio Weert is goed bereikbaar via de A2 vanuit Noord-Brabant; Maarheeze, Soerendonk, Leende, Heeze, Sterksel & Valkenswaard. Via de N266 vanuit de regio Someren, Meijel, Asten, Liessel & Lierop. Uiteraard ook via de aangrenzende plaatsen in de buurt van Weert; Budel, Ospel, Nederweert & Stramproy. Fysio Ell: bereikbaar via A2 vanaf Midden-Limburg vanuit omgeving Stevensweert, Echt, Maasbracht, Heel, Panheel Thorn & Wessem. Via de N280; Rijksweg-Noord nabij Roermond, Herten, Beegden, Horn, Haelen, Baexem & Heythuysen. Uiteraard ook via Kelpen, Leveroy, Swartbroek, Tungelroy, Haler, Hunsel, Ittervoort & Neeritter. Route plannen kan hier