Beoordeeld met een 9.6
Menu

App

Bellen

Onderdeel van fysiotherapie

Oefentherapie is in onze ogen de belangrijkste pijler van de fysiotherapie. Recente literatuur heeft aangetoond dat het actief werken aan het herstel de beste resultaten laat zien bij onder andere rug- en nekklachten, schouderklachten, knieklachten etc. Ondersteund door de wetenschap lijkt met name krachttraining een steeds grotere rol binnen de fysiotherapie. Dit is iets wat wij dan ook in nagenoeg iedere behandeling en op ieder niveau (jong of oud, vrouw of man, ervaren of onervaren sporter) proberen in te passen.

Voorbeeld van bewegingstherapie zijn:

  • Vergroten van bewegingsmogelijkheden van een gewricht na een nieuwe heup
  • Spierversterking na operatie
  • Houdingsverbetering of training bij houdingsgerelateerde klachten
  • Ademhalingstherapie bij bv. hyperventilatie of na long operatie
  • Ontspanningsoefeningen
  • Oefeningen voor gewrichten

Krachttraining tijdens oefentherapie

Inactieve volwassenen ervaren 3% tot 8% verlies van hun totale spiermassa per tien jaar. Dit gaat gepaard met een vermindering van de stofwisseling en vetophoping. Tien weken krachttraining kan het vetvrije gewicht verhogen met 1.4 kilo, de stofwisseling verhogen met 7% en het vetgehalte met 1.8 kilo verminderen. De voordelen van een krachttraining zijn onder andere verbeterde fysieke prestaties, verbeterde loopsnelheid, bewegingsbeheersing, functionele onafhankelijkheid, verbeteren van cognitieve vaardigheden maar ook zelfrespect. 

Krachttraining kan helpen bij het behandelen van diabetes type 2, door het verminderen van visceraal vet, het verlagen van HbA1c, het verhogen van de dichtheid van glucose transporteur type 4 en het verbeteren van de insulinegevoeligheid. Daarbij kan krachttraining de cardiovasculaire gezondheid verbeteren door de bloeddruk te verlagen, lipoproteïnecholesterol en triglyceriden met lage dichtheid te verlagen en lipoproteïnecholesterol met hoge dichtheid te verhogen.

Ook kan krachttraining de botontwikkeling bevorderen, waarbij de botmineraaldichtheid toe kan nemen van 1% tot 3%. Krachttraining kan ook effectief zijn voor het verminderen van lage rugpijn en het verlichten van ongemak geassocieerd met artritis en fibromyalgie. Hierbij is aangetoond dat krachttraining specifieke verouderingsfactoren in skeletspieren omkeert.

Bewegingstherapie Inzetbaar voor herstel maar ook preventief

Bewegingstherapie of oefentherapie wordt gebruikt voor preventie van rug en nekklachten, maar ook voor het herstel of verbeteren van specifieke klachten. De fysiotherapeuten van Fysiotherapie Philipsen & Meijer helpen jou bij de oefeningen en houden altijd toezicht. Tijdens een eerste onderzoek kijken wij naar jouw conditie en stellen op basis hiervan een oefentherapie behandelingsplan op. Naar mate van tijd wordt de weerstand verhoogt zodat je spieren en gewrichten zich ontwikkelen. Wij volgen jouw ontwikkelingen op de voet en kijken of je een hogere weerstand nodig hebt of juist een andere vorm van oefeningen.

Trainen op locatie

Onze fysiotherapeuten helpen je graag verder met oefentherapie in ons volledig ingerichte trainingszaal. In deze zaal hebben wij alle noodzakelijk trainingsapparatuur tot onze beschikking. Er vinden ook gezamenlijke trainingen plaats op vaste tijden. Indien je het prettig vindt om in groepsverband te trainen, kun je dit aangeven bij een van onze fysiotherapeuten. Bij alle trainingen is altijd één van onze therapeuten aanwezig. Deze begeleidt jou tijdens de oefeningen. Hierdoor ben je verzekerd van een veilige en verantwoorde training.

Meer informatie over oefentherapie bij Fysio Philipsen & Meijer

Wil je graag meer weten over bewegingstherapie/oefentherapie of andere behandelingen bij Fysio Philipsen & Meijer? Neem dan vrijblijvend contact op en/of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten. Samen bepalen we welk traject van bewegingstherapie het best bij jou past.

Vestiging Weert Weert Veel van onze klanten komen uit :
Weert, Asten, Lierop, Nederweert, Soerendonk, Ospel, Stramproy, Valkenswaard, Maarheeze, Leende, Heeze, Meijel, Sterksel, Someren, Liessel, Budel en nog meer plaatsen in de buurt van Weert binnen Brabant en Limburg.
Plan route
Vestiging Ell Ell Veel van onze klanten komen uit :
Leveroy, Stevensweert, Roermond, Herten, Echt, Thorn, Baexem, Tungelroy, Maasbracht, Heel, Kelpen, Haelen, Swartbroek, Wessem, Heythuysen, Horn, Beegden, Ittervoort, Haler, Neeritter, Hunsel, Panheel en nog meer plaatsen in de buurt van Ell binnen Brabant en Limburg.
Plan route
0495-551819
info@fysiophilipsenmeijer.nl
06-24154520
Routebeschrijving Fysio Weert is goed bereikbaar via de A2 vanuit Noord-Brabant; Maarheeze, Soerendonk, Leende, Heeze, Sterksel & Valkenswaard. Via de N266 vanuit de regio Someren, Meijel, Asten, Liessel & Lierop. Uiteraard ook via de aangrenzende plaatsen in de buurt van Weert; Budel, Ospel, Nederweert & Stramproy. Fysio Ell: bereikbaar via A2 vanaf Midden-Limburg vanuit omgeving Stevensweert, Echt, Maasbracht, Heel, Panheel Thorn & Wessem. Via de N280; Rijksweg-Noord nabij Roermond, Herten, Beegden, Horn, Haelen, Baexem & Heythuysen. Uiteraard ook via Kelpen, Leveroy, Swartbroek, Tungelroy, Haler, Hunsel, Ittervoort & Neeritter. Route plannen kan hier