Beoordeeld met een 9.6
Menu

App

Bellen

Knieklachten komen regelmatig voor bij mensen die veel sporten of bij senioren. Sporters lopen vaak knieblessures op als gevolg van een gescheurde meniscus, kruisband of binnen- of buitenband. Senioren ervaren vaak knieklachten doordat de knie versleten raakt en er artrose / slijtage optreedt. Hierbij ontstaat er schade aan het kraakbeen in het kniegewricht, waardoor de kwaliteit van bewegen kan afnemen. Over het algemeen lokaliseren de klachten zich rondom het kniegewricht, maar deze kunnen ook uitstralen richting het boven- of onderbeen. Het is belangrijk om klachten aan de knie zo vroeg mogelijk te herkennen, zodat deze tijdig behandeld kunnen worden en de fysiotherapeuten een passend advies kunnen geven om verergering van klachten te voorkomen. Hiervoor kun je terecht bij de kniespecialisten van Fysiotherapie Philipsen & Meijer. Zij hebben de afgelopen jaren ruimschoots ervaring opgedaan in de behandeling van knieklachten. 

Het kniegewricht

Het kniegewricht is een scharniergewricht, die een belangrijke rol speelt in het lopen. De knie wordt gevormd door het dijbeen (femur), scheenbeen (tibia) en de knieschijf (patella). Verder zitten er zowel in als rondom de knie een aantal belangrijke ligamenten (banden) die zorgen voor sturing van het gewricht en voor stabiliteit. Daarnaast ligt er tussen het bovenbeen en onderbeen nog een stuk elastisch, vezelig en verend kraakbeen, in de vorm van 2 halve maandjes. Dit noemen we de meniscus. De meniscus werkt in je knie als een schokdemper en zorgt daarnaast voor congruentie / stabiliteit van het gewricht. 

Symptomen van knieklachten

Een blessure aan de knie is te herkennen aan verschillende symptomen. De symptomen zijn afhankelijk van welke soort knieblessure er sprake is. De meest voorkomende symptomen zijn als volgt:

  • Pijn in de knie of tijdens het bewegen van de knie;
  • Moeite met strekken en/of buigen van de knie;
  • Zwelling van het kniegewricht;
  • Warm aanvoelen van het kniegewricht;
  • Krachtverlies;
  • Het af en toe ‘op slot schieten’ van de knie;
  • Een instabiel gevoel van de knie;
  • Verschil in omvang bovenbeen.

Oorzaak vinden van knieklachten

Onze kniespecialist zal allereerst een anamnese afnemen om een duidelijk beeld te krijgen van de knieklachten. Zodra dit in kaart is gebracht zal er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden waarbij de oorzaak van uw knieklacht vast gesteld kan worden. In sommige gevallen is het noodzakelijk om aanvullend onderzoek uit te voeren zoals een röntgenfoto, MRI-scan of echografie. Hieruit zal blijken of er één of meerdere structuren afwijkend/beschadigd zijn. Veelvoorkomende oorzaken van knieklachten zijn overbelasting, blessures (door sporten of ongevallen), ontstekingen, overgewicht en leeftijd.

Behandeling van knieklachten bij Fysiotherapie Philipsen & Meijer

Knieklachten zijn over het algemeen goed behandelbaar. Vanuit het lichamelijk onderzoek dat plaats heeft gevonden, wordt er in samenspraak met de patiënt/u een behandelplan opgesteld. Voor een spoedig herstel helpt de kniespecialist/fysiotherapeut met het versterken van de boven- en onderbeen spieren en het beter laten bewegen van het kniegewricht. Fysiotherapie Philipsen & Meijer is daarbij gespecialiseerd als kniespecialist om knieblessures te behandelen.

Wij behandelen de volgende diagnoses:

 

Vestiging Weert Weert Veel van onze klanten komen uit :
Someren, Nederweert, Leende, Sterksel, Ospel, Stramproy, Valkenswaard, Budel, Weert, Maarheeze, Asten, Heeze, Liessel, Soerendonk, Meijel, Lierop en nog meer plaatsen in de buurt van Weert binnen Brabant en Limburg.
Plan route
Vestiging Ell Ell Veel van onze klanten komen uit :
Swartbroek, Ittervoort, Kelpen, Haelen, Herten, Neeritter, Roermond, Heel, Tungelroy, Stevensweert, Thorn, Heythuysen, Baexem, Maasbracht, Haler, Echt, Beegden, Panheel, Hunsel, Horn, Leveroy, Wessem en nog meer plaatsen in de buurt van Ell binnen Brabant en Limburg.
Plan route
0495-551819
info@fysiophilipsenmeijer.nl
06-24154520
Routebeschrijving Fysio Weert is goed bereikbaar via de A2 vanuit Noord-Brabant; Maarheeze, Soerendonk, Leende, Heeze, Sterksel & Valkenswaard. Via de N266 vanuit de regio Someren, Meijel, Asten, Liessel & Lierop. Uiteraard ook via de aangrenzende plaatsen in de buurt van Weert; Budel, Ospel, Nederweert & Stramproy. Fysio Ell: bereikbaar via A2 vanaf Midden-Limburg vanuit omgeving Stevensweert, Echt, Maasbracht, Heel, Panheel Thorn & Wessem. Via de N280; Rijksweg-Noord nabij Roermond, Herten, Beegden, Horn, Haelen, Baexem & Heythuysen. Uiteraard ook via Kelpen, Leveroy, Swartbroek, Tungelroy, Haler, Hunsel, Ittervoort & Neeritter. Route plannen kan hier