Beoordeeld met een 9.6
Menu

App

Bellen

Waarom Fysiofitness?

Wij kunnen je ondersteunen bij het actief voorkomen of herstellen van blessures, helpen op de been te geraken na een operatie, het verbeteren van de conditie en het (her)winnen van spierkracht. Ook wanneer je graag wilt starten met fitness maar hier persoonlijke begeleiding bij nodig hebt staan wij voor je klaar.  Fysiofitness kan in dit geval een passende oplossing zijn.

Klachten verminderen of voorkomen

Met fysiofit is het mogelijk om door gericht trainen bovengenoemde klachten te verminderen of zelfs te voorkomen. Door fysiofit worden spierkracht, lenigheid en coördinatie vergroot onder deskundige begeleiding van een van onze fysiotherapeuten. Het belangrijkste verschil met gewone fitnessprogramma's is, dat fysiofit een onderdeel of verlengstuk is van een reguliere fysiotherapie behandelingen. Je ervaart de begeleiding en kennis van onze fysiotherapeuten terwijl je zelfstandig sport.

Fysiofitness is geschikt voor:

  • Mensen met specifieke aandoeningen zoals astma, COPD, reuma, whiplash, bekkeninstabiliteit, chronische pijn, fibromyalgie, hernia, osteoporose etc. ;
  • Iedereen die wil afvallen of conditioneel wil verbeteren;
  • Iedereen die een specifieke hulpvraag heeft op het behalen van een sport specifiek doel (bijvoorbeeld Alpe d’Huez, wintersport, marathon, wielrennen);
  • Iedereen met klachten (bijvoorbeeld rug, knie, nek, schouder of andere gewrichten) die na een revalidatieperiode functioneel wil doortrainen;
  •  Iedereen die behoefte heeft aan sportmedische begeleiding;
  • Senioren: onder andere in kleine oefengroepen

Starten met fysiofit

Voordat je begint willen we graag jouw specifieke situatie leren kennen. We nemen dus de tijd om jouw fysieke belastbaarheid op een deskundige manier in te schatten. Tijdens het intake gesprek inventariseren wij jouw doelen en wensen, en eventueel doen we een aantal lichamelijke tests. Hierna bepalen we of je op een verantwoorde wijze, deels zelfstandig, het programma van fysiofitness kunt volgen, of dat er misschien een indicatie is voor een fysiotherapeutisch traject. Vervolgens stellen wij een persoonlijk oefen-programma voor jou op en begeleiden onze fysiotherapeuten jou daarbij.

Op de locatie Weert beschikt Fysiotherapie Philipsen & Meijer over een speciale ingerichte oefenzaal met apparatuur voor fysiofitness. Een grote variatie aan hoogwaardige en gespecialiseerde apparaten staan hier opgesteld voor tal van trainings- en revalidatie doeleinden. Verantwoord en veilig bewegen onder deskundige begeleiding met fysiofit? Dat kan bij de praktijk van Fysio Philipsen & Meijer in Weert of Ell.

Fysiofitness voor iedereen

Fysiofitness is toegankelijk voor mensen die momenteel een fysiotherapeutisch behandeltraject ondergaan of dit al hebben doorlopen. Je kunt je echter ook spontaan aanmelden om je lichamelijke conditie op peil te houden of te verbeteren. Wie kiest voor fysiofitness bij Fysiotherapie Philipsen & Meijer is verzekerd van deskundige begeleiding op de manier waarop deze noodzakelijk of gewenst is. Je traint tijdens fysiofitness altijd op vaste tijden en in een groep van maximaal 6 tot 8 deelnemers. Indien de tijden je niet schikken dan zullen wij samen met jou zoeken naar een gepaste oplossing!

Fysiofit programma dat bij jou past

Zodra je je hebt aangemeld, volgt er een intakegesprek waarbij we jouw doelen, maar ook de fysieke mogelijkheden en beperkingen bepalen. Door middel van een aantal testen brengen we jouw lichamelijke conditie in kaart. Op die manier zijn we in staat om een individueel trainingsprogramma samen te stellen. Tevens heb je bij Fysio Philipsen & Meijer keuze uit verschillende vormen van fitness. Samen kijken we welke vorm het best bij jouw persoonlijke situatie aansluit.

Verschillende vormen fysiotfit:
    • Vrije inloop fitness 
    •  Small group training (HITT-training in groep 6-8 personen)
    •  Fitness ten tijde van fysiotherapeutische behandeling
    •  Personal training (altijd individuele 1:1 begeleiding)

Graag de mogelijkheden van fysiofit bespreken met een van onze fysiotherapeuten? Maak dan nu een eerste afspraak met Fysio Philipsen & Meijer!

0495-551819
info@fysiophilipsenmeijer.nl
06-24154520
Routebeschrijving Fysio Weert is goed bereikbaar via de A2 vanuit Noord-Brabant; Maarheeze, Soerendonk, Leende, Heeze, Sterksel & Valkenswaard. Via de N266 vanuit de regio Someren, Meijel, Asten, Liessel & Lierop. Uiteraard ook via de aangrenzende plaatsen in de buurt van Weert; Budel, Ospel, Nederweert & Stramproy. Fysio Ell: bereikbaar via A2 vanaf Midden-Limburg vanuit omgeving Stevensweert, Echt, Maasbracht, Heel, Panheel Thorn & Wessem. Via de N280; Rijksweg-Noord nabij Roermond, Herten, Beegden, Horn, Haelen, Baexem & Heythuysen. Uiteraard ook via Kelpen, Leveroy, Swartbroek, Tungelroy, Haler, Hunsel, Ittervoort & Neeritter. Route plannen kan hier