Beoordeeld met een 9.6
Menu

App

Bellen

Wat is dry needling therapie?

Tijdens een dry needle behandeling zal de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek naalden aanbrengen in de spieren. Dit zijn ‘droge’ accupunctuurnaalden, waar de benamig dry needling therapie op gebaseerd is. Dit betekent dat de fysiotherapeut geen vloeistof in de spier spuit. Door het aanbrengen van de naald in de spier, zal de spier snel en langdurig ontspannen waardoor spierverhardingen en verkrampingen zullen verdwijnen. Het aanbrengen van de naald is niet of nauwelijks voelbaar. Op het moment dat de verharding of verkramping wordt aangeprikt, kan het zijn dat de spier zich kort aanspant. Dit kan in sommige gevallen wat pijnlijk aanvoelen, maar dit gevoel zal snel weer wegtrekken. Wanneer dit een bekend pijngevoel is, betekent dit in de meeste gevallen dat de behandeling een positief effect heeft op de spier. De spier zal soepeler worden, beter te bewegen zijn en de pijn kan direct minder zijn.

Dry needling therapie wordt vaak verward met accupunctuur. Hoewel bij beide gebruik wordt gemaakt van accupunctuurnaalden is er toch een belangrijk verschil tussen de twee. Het is namelijk zo dat een fysiotherapeut zich focust op zogenaamde ‘triggerpoints’. Dit houdt in dat er vaak maar één naald wordt gebruikt, waarmee de fysiotherapeut de spier triggert. Hierdoor zal de spier zich ontspannen. De acupuncturist gebruikt daarentegen vaak meerdere naalden die voor een bepaalde tijd in het lichaam blijven zitten met het doel de ‘energie’ van het lichaam te beïnvloeden.

Dry needling behandeling bij de fysiotherapeut

Voorafgaand aan de dry needle behandeling zal er een gesprek en onderzoek met en door de fysiotherapeut plaatsvinden. Tijdens het gesprek zal de fysiotherapeut de klachten analyseren en op basis daarvan onderzoeken welke spieren de oorzaak van deze klachten zouden kunnen zijn. De fysiotherapeut gaat als het ware op zoek naar de spierverhardingen. 
Na dit gesprek zal fysiotherapeut starten met de dry needling therapie. Na afloop van de dry needle behandeling zal de fysiotherapeut gerichte oefeningen en adviezen meegeven om het verbeterde gevoel in de spieren te behouden.

Voordelen van een dry needling therapie

Dry needling brengt enkele voordelen met zich mee tegenover andere behandelmethoden:

  • Korte behandeltijd
  • Snel verminderde pijn
  • Snel ontspannen van de spier
  • Ook voordelig bij uitstralende pijn
  • Snel weer normaal bewegen
  • Snel kracht terug in de spier
  • Mogelijkheid om plaatsen te behandelen waar vingers niet bij kunnen
  • Veel toepassingen mogelijk

Onderdeel van fysiotherapie 

Wanneer je aanvullend verzekerd bent, vallen de kosten van de dry needle behandeling onder de fysio- of manueel therapeutische behandeling en wordt dit dus vergoed. Vraag dit altijd na bij jouw eigen verzekering.

Afspraak maken voor fysiotherapie met dry needling? Maak dan een eerste afspraak bij Fysiotherapie Philipsen & Meijer gelegen in Weert en Ell. 

Vestiging Weert Weert Veel van onze klanten komen uit :
Budel, Nederweert, Heeze, Lierop, Weert, Sterksel, Someren, Maarheeze, Stramproy, Ospel, Liessel, Asten, Soerendonk, Meijel, Leende, Valkenswaard en nog meer plaatsen in de buurt van Weert binnen Brabant en Limburg.
Plan route
Vestiging Ell Ell Veel van onze klanten komen uit :
Horn, Echt, Swartbroek, Wessem, Kelpen, Neeritter, Leveroy, Panheel, Maasbracht, Thorn, Ittervoort, Roermond, Haelen, Hunsel, Beegden, Haler, Tungelroy, Herten, Heel, Baexem, Heythuysen, Stevensweert en nog meer plaatsen in de buurt van Ell binnen Brabant en Limburg.
Plan route
0495-551819
info@fysiophilipsenmeijer.nl
06-24154520
Routebeschrijving Fysio Weert is goed bereikbaar via de A2 vanuit Noord-Brabant; Maarheeze, Soerendonk, Leende, Heeze, Sterksel & Valkenswaard. Via de N266 vanuit de regio Someren, Meijel, Asten, Liessel & Lierop. Uiteraard ook via de aangrenzende plaatsen in de buurt van Weert; Budel, Ospel, Nederweert & Stramproy. Fysio Ell: bereikbaar via A2 vanaf Midden-Limburg vanuit omgeving Stevensweert, Echt, Maasbracht, Heel, Panheel Thorn & Wessem. Via de N280; Rijksweg-Noord nabij Roermond, Herten, Beegden, Horn, Haelen, Baexem & Heythuysen. Uiteraard ook via Kelpen, Leveroy, Swartbroek, Tungelroy, Haler, Hunsel, Ittervoort & Neeritter. Route plannen kan hier