Beoordeeld met een 9.6
Menu

App

Bellen

Hartproblemen zijn over het algemeen erg ingrijpend voor het dagelijks functioneren. Een hartprobleem kan zowel fysieke als emotionele of cognitieve problemen met zich mee brengen. Ieder hartprobleem is anders en een individuele en gestructureerde aanpak is daarom in onze ogen te allen tijde vereist. Om die reden hebben wij een hartrevalidatieprogramma ontwikkeld, welke we per individu persoonlijk kunnen afstellen. Onze hartrevalidatie therapeuten zijn gediplomeerd en beschikken over een BHV en reanimatiediploma. Onze praktijk beschikt over en eigen AED waardoor veiligheid tijdens en na trainingen gewaarborgd is. 

Voor wie is het coronair beweegprogramma?

Het coronair beweegprogramma is bedoeld voor mensen met hartaandoeningen zoals een hartziekte, hartfalen of hartritmestoornissen. Maar ook voor mensen die een hartinfarct hebben doorgemaakt, een (open-)hartoperatie of harttransplantatie hebben ondergaan, zijn gedotterd of een pacemaker of inwendige defibrillator hebben gekregen en die al vanuit de tweede lijn (ziekenhuis of revalidatiecentrum) een hartrevalidatie programma hebben gevolgd en dit graag willen voortzetten.

Het beweegprogramma wordt opgesteld aan de hand van de wensen van de patiënt, de individuele trainingsdoelen en eventuele comorbiditeit (andere onderliggende aandoeningen), met als mogelijke trainingsdoelen:

 • het ontwikkelen en onderhouden van een actieve leefstijl
 • het vergroten van het maximale aerobe uithoudingsvermogen
 • het vergroten van de kracht van lokale spiergroepen en het spieruithoudingsvermogen
 • gewichtsvermindering, bestrijden van hoge bloeddruk en verlagen van een verhoogde cholesterolspiegel

Dit kan bereikt worden door:

 • het vergroten van het maximale aerobe uithoudingsvermogen
 • het trainen van lokale spierkracht en spieruithoudingsvermogen
 • beweeg en voedingsadvies, gericht op afvallen, bestrijden hoge bloeddruk en verlagen cholesterolspiegel
 • functioneel trainen

Het uiteindelijke doel is uitstroom naar het reguliere beweeg- en sportaanbod, dat wil zeggen: zelfstandig bewegen zonder supervisie van de fysiotherapeut.

 

Wat houdt het coronair beweegprogramma in?

 • Er vindt een uitgebreide intake plaats om te inventariseren of je geschikt bent om deel te nemen aan dit programma (of dat één op één begeleiding wellicht geschikte is), maar ook om te kijken wat jouw doelen zijn.
 • Er wordt een uitgebreid test gedaan waarna er een plan op maat gemaakt wordt.
 • Er wordt 1 of 2 keer per week, 12 weken lang getraind onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut.
 • Na het afronden van het traject vindt er een eindevaluatie plaats.

Het beweegprogramma duurt drie maanden, inclusief start- en eindmeting. Je traint één of twee keer per week. Een training duurt om en nabij de 60 minuten. Indien gewenst is begeleiding bij je vervolgtraject mogelijk.

 

Wordt het coronair beweegprogramma vergoed door de zorgverzekering?

Het door ons ontworpen programma is getoetst door het KNGF (onze beroepsvereniging). Het KNGF heeft ons programma goedgekeurd. Daarnaast heeft de gespecialiseerde hartrevalidatie therapeut speciale scholingen gevolgd waardoor hij bevoegd is in het uitvoeren van de hartrevalidatie trainingen. Alleen programma’s die zijn goedgekeurd komen in aanmerking voor vergoeding bij de zorgverzekeraar.

Vergoeding voor dit beweegprogramma is mogelijk indien je naast jouw basisverzekering een aanvullende verzekering hebt afgesloten. De dekking voor dit programma kan per verzekering verschillen. Ben je verzekerd bij het CZ? Dan kun je na een verwijzing voor het coronair beweegprogramma aanspraak maken op een extra vergoeding van €350, buiten de aanvullende verzekering om. 

Daarnaast hebben we ook nog speciale hartrevalidatie tarieven in abonnementsvorm, indien de verzekering de fysiotherapie niet dekt. Neem voor de mogelijkheden vrijblijvend contact op met onze praktijk.

 

0495-551819
info@fysiophilipsenmeijer.nl
06-24154520
Routebeschrijving Fysio Weert is goed bereikbaar via de A2 vanuit Noord-Brabant; Maarheeze, Soerendonk, Leende, Heeze, Sterksel & Valkenswaard. Via de N266 vanuit de regio Someren, Meijel, Asten, Liessel & Lierop. Uiteraard ook via de aangrenzende plaatsen in de buurt van Weert; Budel, Ospel, Nederweert & Stramproy. Fysio Ell: bereikbaar via A2 vanaf Midden-Limburg vanuit omgeving Stevensweert, Echt, Maasbracht, Heel, Panheel Thorn & Wessem. Via de N280; Rijksweg-Noord nabij Roermond, Herten, Beegden, Horn, Haelen, Baexem & Heythuysen. Uiteraard ook via Kelpen, Leveroy, Swartbroek, Tungelroy, Haler, Hunsel, Ittervoort & Neeritter. Route plannen kan hier